Can't se disk usage on D: drive


#1

Hi everyone,

We are monitoring approximately 40 server and several routers.
We have struggled a long time with one problem we simple cannot resolve:

The server can’t see disk usage on D: drive

Server Spec:
Dell Poweredge 4600
Xeon CPU 2,8Ghz
Ram 2Gb ram

Scsi Raid controller: Dell PERC 4/DC
Drives C,D,E

Do anyone have a clue on this problem?

Best Regards
Janus
Edited ]


#2

where is the disk D that u want to check? on nagios machine or in a remote host?
if it’s in a remote host, u need a special agent on the server that can make the check and remote the status to nagios.


#3

i suppose you are getting data for drives C and E…
are you using the same definition for more than one machine?
IS the drive in fact formatted and reachable by the performance monitor?

Luca


#4

[quote=“morthorst”]Hi everyone,

We are monitoring approximately 40 server and several routers.
We have struggled a long time with one problem we simple cannot resolve:

The server can’t see disk usage on D: drive

Server Spec:
Dell Poweredge 4600
Xeon CPU 2,8Ghz
Ram 2Gb ram

Scsi Raid controller: Dell PERC 4/DC
Drives C,D,E

Do anyone have a clue on this problem?

Best Regards
Janus
[/quote]

Your check _snmp command oid definition is wrong, Your NT_client command is wrong, your NC_NET defintion is wrong… Do you have any idea how many ways that nagios can be configured to get data? There are many ways, and there is no possible way that anyone can tell you what is wrong with your setup by your explanation that “it’s broke, what’s wrong”. I’ll take a wild guess though and say it’s your /etc/hosts.allow file. Hope that helps.