Missing PERFMON counters causing Nagios problems


#1

Good evening all
I wonder if someone could offer some help please.
I have installed nagios 3 onto a handful of my home computers but on one of them, i seem to be having a problem (the others all work and i have used the same install and config files for all the windows pcs):-

[code]2008-02-27 20:42:32: debug:.\NSClient++.cpp:375: Loading plugin: NRPE server…
2008-02-27 20:42:33: debug:.\NSClient++.cpp:375: Loading plugin: NSClient server…
2008-02-27 20:42:33: debug:.\NSClient++.cpp:375: Loading plugin: SystemTray…
2008-02-27 20:42:33: debug:d:\Documents and Settings\mickem\Mina dokument\Visual Studio 2005\Projects\NSCP\trunk\include\Socket.h:538: Bound to: 0.0.0.0:5666
2008-02-27 20:42:33: debug:d:\Documents and Settings\mickem\Mina dokument\Visual Studio 2005\Projects\NSCP\trunk\include\Socket.h:538: Bound to: 0.0.0.0:12489
2008-02-27 20:42:40: error:.\PDHCollector.cpp:116: Failed to open performance counters: \Memory\Commit Limit: PdhAddCounter failed: -1073738824: The specified object is not found on the system.

2008-02-27 20:42:40: error:.\PDHCollector.cpp:117: Trying to use default (English) counters
2008-02-27 20:42:40: error:.\PDHCollector.cpp:126: Failed to open default (English) performance counters: \Memory\Commit Limit: PdhAddCounter failed: -1073738824: The specified object is not found on the system.

2008-02-27 20:42:40: error:.\PDHCollector.cpp:127: We will now terminate the collection thread!
2008-02-27 20:43:07: debug:.\NSClientListener.cpp:143: Data: None&2&5
2008-02-27 20:43:07: debug:.\NSClientListener.cpp:168: Data: 5
2008-02-27 20:43:07: debug:.\NSClient++.cpp:440: Injecting: checkCPU: 5, nsclient
2008-02-27 20:43:07: debug:.\NSClient++.cpp:460: Injected Result: UNKNOWN 'ERROR: PDH Collection thread not running.'
2008-02-27 20:43:07: debug:.\NSClient++.cpp:461: Injected Performance Result: ‘’
[/code]

it’s windows xp sp2, all latest windows updates etc etc
perfmon seems to be missing “memory” too (which is strange!)

laptop (shows memory etc OK in nagios)
%between%http://img170.imageshack.us/img170/9703/31348378gb0.th.jpg

bgrsvr02 (seems to be missing some counters?)
%between%http://img172.imageshack.us/img172/7450/52626765mz9.th.jpg

Anyone got any ideas what can be done to fix bgrsvr02’s missing counter problem?
Thank you for reading my post and i hope someone can help!!
Regards

badger


#2

Just FYI I have now re-installed windows, I tried a few fixes from various websites but they just changed the descriptions in the drop-down box into numbers lol - and still had memory missing!

THREAD NOW CLOSED